Hakkımızda
Daha iyi, adil ve eşit bir gelecek sadece ekolojik hedeflerle ya da kapsayıcı bir ekonomik büyümeye ulaşmakla bitmiyor. Sürdürülebilir kalkınmayı başarmanın en etkili ve güçlü yollarından birinin herkes için erişilebilir ve nitelikli eğitimi sağlamaktan geçtiğine inanıyoruz.
Bu hedef doğrultusunda Öğrencim Olur Musun? Akademi,Toplum Gönüllüleri Vakfıçatısı altında 7 Nisan 2021 tarihinde 9 gönüllü tarafından kuruldu.Kapsayıcı ve eşitlikçi, nitelikli eğitimin güvence altına alınması ve herkes için yaşam boyu öğrenimin desteklenmesi için ilk ve ortaokul öğrencilerinin gönüllü üniversite öğrencileri tarafından birebir ve hibrit eğitim modeliyle ek ders almasını sağlamaktadır. Farkındalığı yüksek kurum ve kuruluşların bağışlarıyla kaynak ve okuma kitabı gönderimi ile kütüphane çalışmaları yapılmaktadır.
Misyonumuz
Eğitimde fırsat eşitsizliğinden etkilenen ilkokul ve ortaokul öğrencilerine ulaşıp onlara derslerinde ve rehberlik konusunda destek olmak ve aynı zamanda gerek duyulduğu taktirde ek kaynaklara ulaşmalarında öncülük etmek akademinin misyonunu oluşturmaktır.
İlkelerimiz
- Nitelikli Eğitim
- Öğrencinin Üstün Yararı
- Şeffaflık
- Sürdürülebilir Gelişim
- Takım Çalışması
- Çağdaş Eğitim
- Saygı ve Açık İletişim
Vizyonumuz
- MEB (Milli Eğitim Bakanlığı) eğitim-öğretim müfredatına uyularak, uygun metotlarla bilgileri aktarmakr
- Gelişen teknoloji ile öğrencilerin eğitime kolay ulaşmasını sağlamak
- İlkokul ve ortaokul seviyesindeki öğrencilerin eğitim ve öğretim hayatlarını kolaylaştırmak için ek kaynak kitapları bağışlar aracılığıyla sağlamak
- Farkındalığı yüksek, bilinçli öğrenciler yetiştirmek
- Eğitim materyalleri konusunda eksiklik yaşayan okullardaki öğrencilerin gerekli kaynaklarına erişimi için kitap desteği sağlamak
- Hibrit bir sistem aracılığıyla eğitimde niteliği sürdürülebilmek akademinin temel vizyonlarıdır
Önceliklerimiz
- Tüm ülke bazında Öğrencim Olur Musun? Akademisini duyurmak ve geliştirmek
- Ülke sınırımız içerisinde dezavantajlı ilkokul ve ortaokul öğrencilerimize eğitimde destek sağlamak
- Nitelikli eğitim için alternatif fikirler geliştirmek ve uygulamak
- Sağlanan yardımları, öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda kullanabilmek